• Home
  • Dr Dejan Aleksandrić u Kataru
Dr Dejan Aleksandric Katar

Dr Dejan Aleksandrić u Kataru

7 jula, 2022 Recupera Comments Off

Član Recuperinog medicinskog tima dr Dejan Aleksandrić, inače lekar fudbalske reprezentacije Srbije boravio je prethodnih dana u Kataru. On je kao deo delegacije Fudbalskog saveza Srbije učestvovao u radu zvanične timske radionice koju je organizovala FIFA.  

Cilj skupa je da se predstavnici svih reperzentacija koje će u novembru igrati u Kataru upoznaju sa poslednjim instrukcijama FIFA vezanim za organizaciju najznačajnijeg fudbalskog dogadjaja ove godine.

U okviru skupa dr Aleksandrić je učestvovao u radu radionice za sve lekare reprezentacija učesnika Mundijala.

“Iskoristio sam priliku da u razgovoru sa kolegama iz drugih zemalja razmenim iskustva oko priprema njihovih lekarskih timova za ono što nas čeka u novembru. Reprezentativci Srbije imaće u Kataru medicinsku negu u skladu sa najvišim svetskim standardima. Tim iskusnih lekara i fizioterapeuta koji predvodim garancija su da će svi zdravstveni problemi, čak i oni zahtevni, biti rešavani na način kako se tretiraju u najorganizovanijim klubovima i reprezentacijama. Na igračima je da daju svoj maksimum i probaju da obraduju naciju”

— Dr Dejan Aleksandrić

Boravak u Kataru dr Aleksandrić je iskoristio za posetu bolnicama Aspetar i Hamad General Hospital koje će pružati medicinsku podršku svim reprezentacijama učesnicama svetskog prvenstva.