• Home
  • Sportska ortopedija

SPORTSKA ORTOPEDIJA

Veliki broj sportista se tokom perioda bavljenja sportom, bilo ono profesionalno ili rekreativno, susreće sa nekom od sportskih povreda. One mogu biti lakše, poput istegnuća ili nagnječenja mekih tkiva, do ozbiljnih povreda, poput pucanja važnih struktura zglobova i mišića, iščašenja zglobova i preloma.

Cilj sportske ortopedije jeste da obezbedi lečenje tih povreda i ponovno uspostavljanje urednih biomehaničkih odnosa mekih tkiva, kostiju i zglobova.

U odnosu na tip i mesto povrede, na raspolaganju su nam različite terapeutske opcije. Lečenje, u odnosu na potrebe sportiste, može biti neoperativno i operativno, dok važan faktor u odlučivanju o vrsti lečenja predstavlja i tip, ali i intenzitet aktivnosti kojom se sportista bavi.

U okviru ove oblasti na raspolaganju su nam i sve opcije regenerativne ortopedije terapija plazmom obogaćenom trombocitima (PRP) , matičnim ćelijama (BMAC)  i drugim injekcijama, kao i infiltracijama i topikalnim gelovima koji se aplikuju ili tokom hirurške intervencije ili samostalno, ukoliko nema indikacija za operativno lečenje.

U našoj bolnici dostupne su ekspertiza povrede i lečenja, dijagnostika i adekvatna rehabilitacija radi najbržeg mogućeg oporavka i vraćanja na sportske terene i aktivnosti.

Pored toga, naš tim poseduje i znanja o korišćenju sportske opreme i drugih pomagala, poput ortoza, steznika, kinezi-traka, uložaka i slično, radi smanjenja mogućnosti povređivanja i bržeg oporavka.

Sportske povrede koje naš tim ortopeda uspešno leči

SPORTSKA ORTOPEDIJA

ZAKAŽITE TERMIN